Üks ema, üheksa last!?

Septembri keskel toimus Midrimaal traditsiooniline sügisene tervise- ja loodusenädal, mis seekord oli pühendatud kartulile. Kevadel ühinesime üle-eestilise kartuliprojektiga pannes maha kartulisordi “Jõgeva kollase” auks meile saadetud kartuliseemne “Tiina”. Terve suve hoolitsesid lapsed kartulikasti eest, kastsid ja rohisid, nüüd võtsime kartuli üles. Lisaks eksperimenteerisime ka kaubanduses pakutavate kartulikottide funktsionaalsust – kas ja kuidas seal kartul kasvas – olime saagiga rahul.

Koostöös Luunja valla talunik Pärnalaasiga Sava külast käisid kõikide aiarühmade lapsed nende põllul kartulit võtmas, said uurida traktorit ning kartulikombaini. Põllult naases iga laps kotikese kartuliga. Rühmas meisterdati kartulitest, tehti kartulitrüki tehnikas ühistöid ja kokati. Ka peresid kutsusime kartulitest meisterdama. Tööd koondasime ühisele näitusele, mida avatud uste päeval kõik soovijad uudistada said.

Kuna eelneval nädalavahetusel oli vanavanemate päev, tutvustasid lapsed rühmades oma vanavanemaid, valmistasid neile üllatusi ja ühel õhtupoolikul kutsusime vanavanemad koos peredega ühisesse tantsu- ja lauluringi. Vihma kiuste valmis lasteaia võrkaiale ka punumistöö “Vikerkaar” lasteaia direktori eestvedamisel. Nädalasse mahtusid ka veel muusika- ja liikumishommikud. Päev enne maailmakoristuspäeva aga käis rühmades keskkonnamaskott Kasti-Kati, kes vestis kurva loo linnukesest, kes toiduotsingul oli kilekotti kinni jäänud. Midrimõmmide lastega päästsime linnukese lahti, viskasime kile prügikasti ja läksime lasteaia ümbrusesse prügi korjama. Leitu sorteerisime ja ka see läks prügikasti. Ka Midrikiisude ja Midrikutsude rühmad käisid prügi korjamas, teised rühmad koristasid õuealal ja rühmaruumides. Ka lapsevanemaid kutsusime nädalavahetusel koristuspäevaga ühinema.